Volg ons via
 
 
 

Kinderen met diabetes zorgeloos op vakantie

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Kinderen met diabetes zorgeloos op vakantie

Sinds vele jaren worden er zomerkampen georganiseerd voor kinderen en jongeren met diabetes. Initiatiefnemer Diabetesvereniging Nederland (DVN)komt nu met een groter en gevarieerder aanbod, dankzijde samenwerking met Vinea Vakanties. Vanaf komende zomer kunnen jongeren met diabetes een week lang onbezorgd paardrijden, zeilen, survivalen of skiën.

“Voor kinderen en jongeren is het belangrijk dat ze goed leren omgaan met hun diabetes en dat ze zien wat ze allemaal wel kunnen” aldus Inge Olivier, medewerkster van DVN. “Daarom organiseren wij al jaren speciale cursussen en vakanties voor deze doelgroep. De afgelopen jaren merkten we dat de vraag naar onze diabetesvakanties steeds groter en diverser werd. DVN, grotendeels bestaande uit vrijwillegers, kon die vraag niet meer aan in haar eentje. Vandaar dat we contact hebben gezocht met Vinea Vakanties, dat al meer dan 57 jaar vakanties organiseert voor kinderen en jongeren. Zij waren direct bereid om enkele van haar zomerkampen voor een paar weken ‘om te bouwen’ tot diabeteskamp”

“Deze kampen zijn bijna hetzelfde als onze gewone reizen” zegt Piet-Hein Herfkens, directeur van Vinea. “De deelnemers doen elke dag leuke activiteiten onder begeleiding van onze jonge, enthousiaste reisleiders. Het enige verschil is dat ze allemaal diabetes hebben. We houden daar rekening mee door ons team aan te vullen met medische begeleiders en op diabetes gebied opgeleide reisleiders van DVN (vaak zelf mensen met diabetes). Samen zullen we er voor zorgen dat de kinderen een geweldige week beleven, waarin ze niet alleen lol kunnen hebben, maar ook spelenderwijs leren hoe ze goed met hun aandoening om kunnen gaan.”

Kortom: kinderen met diabetes kunnen deze zomer lekker onbezorgd zeilen, koken, paardrijden, of wakeboarden. Het succes van het grotere en bredere aanbod is nu al een feit. Enkele vakanties zijn zelfs al volgeboekt.

Meer informatie:  www.vinea.nl

Vinea is de grootste reisorganisator van jeugdkampen voor kinderen van 7 – 19 jaar. Al meer dan 57 jaar organiseert Vinea deze vakanties in Nederland maar ook in de rest van Europa. Bij Vinea jeugdkampen heb je keuze uit meer dan 40 verschillende activiteiten op 50 bestemmingen. Of je nu wilt survivallen, raften, paardrijden, surfen, kiten, parapenten,een taal leren, zeilen of lekker relaxen: bij Vinea jeugdkampen kan dit allemaal! Een jeugdkamp met leeftijdsgenoten die het leuk vinden om met een groep gezellige en actieve dingen te doen.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 939
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
zomerkamp, Diabetesvereniging, Vinea