Volg ons via
 
 
 

Twee soorten Mozzarella

Mozzarella | Het lekkerst met olijfolie, basilicum en tomaat.

Mozzarella zou het resultaat zijn van een fout bij het maken van een andere kaassoort, een geluk bij een ongelukje dus.

Er bestaan 2 soorten mozzarella, de oorspronkelijke, gemaakt van melk van de buffel en de mozzarella gemaakt van koemelk.

Beiden hebben een eigen smaak, kleur, geur en structuur. Koemelkmozzarella is door het caroteen geler van kleur dan de buffelmozzarella.

Buffelmozzarella is duurder dan die van koemelk.

Wil je mozzarella gebruiken voor op pizza's dan heb je een andere soort nodig, vraag ernaar in de delicatessenwinkel.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 853
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
mozzarella recepten, recepten, mozzarella maken, mozzarella hapjes