Volg ons via
 
 
 

Computergebruik 50-plusser hoort bij dagelijks leven

Computergebruik 50-plusser behoort tot dagelijkse bezigheden.

De computer blijkt in het huishouden van de 50-plusser zo ingeburgerd te zijn dat het al een onderdeel is geworden van zijn dagelijkse bezigheden. Tot deze verrassende conclusie komt het Nationale 50+ Panel dat een onderzoek heeft verricht naar computergebruik onder 50-plussers. 

Surfen op internet, zoeken in Google, e-mailen en internetbankieren, daar heeft het merendeel van de 50-plussers geen moeite meer mee. Veel 50-plus huishoudens hebben meer dan één computer in huis waarop ook vaak een online spelletje wordt gespeeld. Dit wordt vooral gedaan door de 50-plusvrouw. Online wordt ook steeds vaker een aankoop verricht. Met name telefoons worden vaak via het internet gekocht maar ook het boeken van een reis of de aankoop van boeken en kleding gebeurt steeds vaker online.

Uit het onderzoek komt duidelijk naar voren dat de 50-plusser bepaald geen digibeet meer is en open staat voor vernieuwingen.

Bron: www.hetnationale50pluspanel


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2108
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
internetbankieren, e mail, online internet, computeren, online winkelen