Volg ons via
 
 
 

Veel bacterien in zakjes sla

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Een Amerikaanse Consumentenorganisatie heeft meer dan 200 voorverpakte zakjes en plastic bakjes sla van 16 verschillende merken onderzocht. De uitkomst van het onderzoek bracht aan het licht dat de voorgewassen en verpakte sla in supermarkten veel bacteriën bevatten. In bijna 40% van de onderzochte sla zaten maar liefst meer dan 10.000 bacteriën, welke darmontstekingen tot gevolg kunnen hebben. Hoe dichter bij de houdbaarheidsdatum, hoe meer bacteriën werden aangetroffen.

Wanneer er een mengeling was met spinazie, dan was ook de bacteriewaarde hoger. De bacteriën werden aangetroffen in sla van zowel grote als kleinere merken. Aangeraden wordt dan ook, als je zakjes sla koopt in de supermarkt let dan goed op de houdbaarheidsdatum. Kijk met name ook achter in het vak, daar liggen vaak de verste producten.

Bron: hln.be

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1092
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
groente, versproducten, salade