Volg ons via
 
 
 

Moestuin - gezond, ontspannend en voordelig

Inrichten moestuin vergt wel enige investering

Het wordt steeds drukker in de tuintjes, vaak net aan de rand van de stad. Menig tuinier die een stukje grond heeft, begint daar zijn eigen groente te verbouwen. En wie graag een stukje grond wil, komt erachter dat deze hobby erg populair is geworden. De meeste steden hebben inmiddels wachtlijsten aangelegd. Een moestuintje kent eigenlijk alleen maar voordelen. Je hebt geen tijd om je te vervelen want een tuin vergt het nodige onderhoud. Groente uit eigen tuin is altijd gezond. En je eigen groente verbouwen is ook aanmerkelijk voordeliger dan de groente uit de supermarkt.

Om de moestuin in te richten is in eerste instantie zeker een investering nodig. Nadat de grond klaar is gemaakt en de tijd van zaaien begint, moeten er toch  allerlei planten en zaden worden aangeschaft. Met het nodige gereedschap erbij zal dit ongeveer een kleine € 200,= bedragen. Dit bedrag heb je snel weer terugverdiend wanneer je je eigen sla, kool, courgette, radijs of waterkers gaat oogsten. Bedenk wel dat een goede oogst alleen mogelijk is dankzij een juiste voorbereiding, onderhoud, besproeien en door onkruid te wieden. Natuurlijk heeft ook het weer een grote invloed op een wel, of geen goede oogst.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1697
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
moestuin aanleggen, zelf kweken, de groentetuin, de moestuin, volkstuin, groente zaaien, groentezaden