Volg ons via
 
 
 

Halsbandparkiet - de nieuwe stadsvogel

Halsbandparkiet wordt veel vaker gespot in onze steden

Naast de mussen en de merels die overal in ons straatbeeld voorkomen, zien we de laatste jaren een grote toename van de halsbandparkieten. Na tellingen bleek dat er alleen al in Amsterdam en Den Haag zo'n 4 a 5000 parkieten rondfladderen. Ook in de andere grote steden als Utrecht, Haarlem en Rotterdam ziet men steeds vaker de halsbandparkiet. Volgens de Vogelorganisatie Sovon is de stijging van het aantal halsbandparkieten ook te zien in de omringende landen.

Normaal gesproken komt de vogel niet voor in ons land en waarschijnlijk is dan ook, dat een jaren geleden ontsnapte halsbandparkiet in Amsterdam, de grondlegger was van het grote aantal dat momenteel aanwezig is. De felgekleurde parkiet heeft in het buitengebied weinig kans om te overleven en zoekt daarom juist de grote steden op. Hier valt hij minder op en kan er sneller en beter een schuilplaats vinden. Het toenemende aantal halsbandparkieten vallen geen andere diersoorten lastig en ook voor de mens leidt het niet tot problemen.

Bron: NOS.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1271
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
halsbandparkiet in nederland, halsbandparkiet te koop, halsbandparkiet leeftijd