Volg ons via
 
 
 

Wasgoed aan de lijn, goedkoop en fris

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Vroeger was het heel gewoon om het wasgoed, koud of niet, buiten aan de lijn op te hangen. Wie herinnert zich niet, bij vrieskou, de stijf uitgehangen overalls en onderbroeken op het plaateland. Sinds de intrede van de wasdroger zie je nog maar zelden het wasgoed ergens buiten hangen.

Onderzoeksbureau Tv Rheinland (voorheen TNO) heeft een onderzoek gehouden of wasgoed uit de wasdroger beter is voor het wasgoed, dan om het aan de lijn te hangen. De uitkomst van het onderzoek is, dat wasgoed buiten te drogen hangen, ten eerste goedkoper is dus beter voor het milieu, maar dat ook de vezels van het wasgoed buiten zachter worden.

Ook verdwijnen door het buiten op te hangen de bacterin en de nare luchtjes. Zelfs wanneer het vriest is het beter om het buiten op te hangen, alleen duurt het drogen dan iets langer. Je hebt dan ook geen wasverzachter meer nodig want door de kou gaan de vezels meer open en voelt het wasgoed zachter aan. Tijd dus voor aanschaf van een paar waslijn-palen.

Bron: Tubantia

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2597
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wasdroger, wasgoed, wasmachine, wassen, de was