Volg ons via
 
 
 

Hygiene in de keuken

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De keuken is de plek die we altijd goed schoon en opgeruimd moeten houden. Een vies aanrecht, en de bijna onzichtbare kruimels van etensresten brengen ons alleen maar ongedierte en bacterien. Zorg daarom voor een zo leeg en opgeruimd mogelijk aanrecht. Dat is gemakkelijker schoon te houden dan wanneer er allerlei apparaten en benodigdheden op staan. Opruimen hoeft niet veel extra werk te betekenen. Leer je aan om alles gelijk na gebruik weer terug te zetten op de plek waar het hoort. Vieze vaat niet op het aanrecht laten staan maar gelijk in de vaatwasser.

Schaf je wat bewaardoosjes aan, het liefst stapelbaar. Hierin kun je veel kleine dingetjes kwijt en wanneer je de kastjes wilt schoonmaken is het veel handiger. Je pakt ze er eenvoudig uit en nadien weer in. Als je de keuken op een normale wijze schoon houdt dan levert dit je veel minder extra werk op. De kastjes aan de binnenkant hoeven dan ook maar af en toe eens met een sopje te worden afgenomen.

De koelkast en de diepvries moeten af en toe ook even aan de binnenkant worden gesopt. Dit voorkomt bacterin en de apparatuur gebruikt dan minder energie. Is in de vriezer of het vriesvak een behoorlijk laagje ijs ontstaan, dan moeten deze eveneens worden ontdooid. Een schone keuken geeft een fris gevoel.

bron: yunomi

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1497
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
schoonmaak, voorjaarsschoonmaak, schoonmaken