Volg ons via
 
 
 

Schaatsen met de (klein) kinderen

IJs in aantocht | De schaatsen worden weer opgezocht

Er ligt of komt ijs, dus moet er worden geschaatst. Neem de kleinkinderen mee naar de ijsbaan en breng ook hen de beginselen bij  van deze oer-Hollandse sport. Zorg dat de kinderen goede schaatsjes onder hebben, voor de kleintjes zijn er zogenaamde tweeijzer schaatsen, die je met riempjes eenvoudig dicht kun doen. En hoewel ze het met vallen en opstaan moeten leren, krijgen ze het met deze dubbele ijzers eerder onder de knie. 

Op de website van Bol.com zijn deze ook te koop. Waarschijnlijk zie je het misschien wel met enige twijfel wanneer ze weer onderuit gaan, maar laat ze zoveel mogelijk hun eigen gang gaan. En net als vroeger, een stoel werkt uitstekend. Zoals gezegd, door vallen en opstaan leren ook zij het schaatsen onder de knie te krijgen.

De veiligste plek om te gaan schaatsen is uiteraard de ijsbaan. Wil je toch beslist op natuurijs schaatsen, kijk dan goed uit of dit al wel betrouwbaar is.

Wie weet, is jouw kleinkind wel de volgende "Rintje Ritsma".


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1534
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
natuurijs schaatsen, ijsbaan, schaatsen slijpen, goedkoop schaatsen, maat schaatsen