Volg ons via
 
 
 

Houten tuinmeubelen goed onderhouden

Houten tuinmeubelen gaan lang mee, mits goed onderhouden.

Heb je houten tuinmeubelen dan verdienen deze een goed onderhoud. Mocht je voor het komende jaar nog op zoek willen naar houten tuinmeubelen, let dan ook even op of deze het FSC-keurmerk dragen. Je bent er dan zeker van dat ze niet gemaakt zijn dankzij het ongeoorloofd kappen van bossen.

Houten tuinmeubelen gaan veel langer mee als je ze af en toe een goede onderhoudsbeurt geeft. Reinig ze goed met een houtreiniger en twee tot drie keer per seizoen even goed behandelen met olie. Voor de winter aanvangt, is een extra behandeling niet overbodig. Heb je teakhouten meubelen dan hoef je deze niet beslist met olie te behandelen.

Als je het niet mooi vindt dat ze na verloop van tijd iets wit uitslaan, dan kun je ze dezelfde behandeling geven als voor hardhout, maar bedenk wel als je dit één keer hebt gedaan zul je het altijd moeten doen.

Tijdens de winterperiode de meubelen niet opslaan in een verwarmde ruimte. Als ze droog staan en op een plek waar het goed ventileert, is dat het beste. Dek ze nooit af onder plastic want door het optrekken van vocht wordt het hout aangetast.

Ben je toe aan een nieuwe tuinset? Lees dan Hier een aantal tips.

Bron: Het Laatste Nieuws


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4631
Categorie: 
Wonen & Tuinieren, Lifestyle selectie
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
tuinmeubelen, tuintafel, teakhout, tuinset, onderhoud tuinmeubelen, tuinstoelen