Volg ons via
 
 
 

Vlinders hebben winterslaap nodig

Sommige vlindersoorten overwinteren

Bij de Vlinderstichting melden zich met enige regelmaat mensen die thuis vlinders hebben rondvliegen. Het gaat dan om de vier soorten die overwinteren n.l. de citroenvlinder, gehakkelde aurelia, dagpauwoog en kleine vos. Doordat het buiten koud is en binnen de verwarming aanstaat, worden deze vlinders weer actief.

Denk niet dat het zielig is om deze vlinders naar buiten te brengen want dit hebben ze juist nodig. Doordat ze nu geen winterslaap kunnen houden gebruiken ze veel te veel energie zonder dat ze voldoende energie kunnen bijladen. Het beste kun je de vlinder vastpakken tussen wijs- en middelvinger en terugzetten op een koele, beschutte plaats.

Ook een vlinderkastje is een goede oplossing mits deze niet in de volle westenwind hangt. De beste plek hiervoor is ook een koele maar wel beschutte plek. Een overkapping of in een schuurtje is een uitstekende plek. Help de vlinder ook de winter door, dan kunnen wij ze vanaf maart weer zien ronddwarrelen.

Bron: Vlinderstichting


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2446
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
hoe oud worden vlinders, vlinder winterslaap, eigenschappen vlinder