Volg ons via
 
 
 

Hulst meer dan alleen kerstversiering

Hulst als kerstversiering | Wintergroene struik ook erg mooi in een pot op het terras of balkon.

Hulst wordt al eeuwen lang verwerkt in kerststukjes en gebruikt als kerstdecoratie. Deze wintergroene struik is ook erg mooi in een pot op het terras of balkon. Hulst kan vrijwel in elke tuin en op elke plek worden geplant. Het is een heel gemakkelijke struik die vrijwel overal groeit, als het maar niet te nat is. Een wintergroene hulststruik kan honderden jaren oud worden en als je hem zijn gang laat gaan wel tot tien meter hoog worden.

De struik is in vrijwel elke vorm te snoeien hoewel dit niet vaak nodig zal zijn. Het is een langzame groeier en alleen de takken die de vorm verstoren, snoei je weg. Wil je hulst echt helemaal in vorm snoeien doe dit dan in juni en augustus.

Gebruik wel een scherpe snoeischaar en handschoenen want de prachtig glanzend groene blaadjes hebben flinke stekels. Als decoratie is een bol van bonte hulst op stam, het hele jaar door, een blikvanger op het terras.

Bron: Bakker Hillegom


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1844
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
hulst, kerststukje, kerststukje maken, wintergroene struik, hulststruik, kerstdecoratie, decoratie, balkonplant, terrasplant