Volg ons via
 
 
 

Accuproblemen door koud weer

Ook een accu die geen jaren oud is, kan soms niet geheel meer opladen.

Zodra de kou toeslaat zijn er weer veel automobilisten die of niet wegkomen of onderweg stranden met hun auto. In de meeste gevallen gaat het om problemen met de accu. Niet altijd gaat het in dit geval om oudere accu's. Ook een accu, die nog geen jaren oud is, kan langzaamaan niet meer geheel volladen. Het starten van de auto vergt de meeste stroom van de auto. Doe dit dan ook met de lampen en de verwarming uit. Hoe minder stroom je gebruikt bij het starten hoe beter. Is de wagen nmaal gestart, dan kun je n voor n de nodige zaken aanzetten.

Nadat een auto enkele dagen heeft stilgestaan (weekend) kan de accu ontladen zijn. Het helpt echter niet om tijdens deze dagen even een kort ritje naar de bakker op de hoek te maken. Hier raakt de accu alleen maar leger van. Het starten gebruikt meer energie dan dat het ritje oplevert aan stroom. Wil je de accu echt weer goed opladen, rijd dan zo'n 30 tot 40 kilometer over de snelweg. Je hoeft dan niet te stoppen en de accu kan zich even goed opladen. 

Natuurlijk kan het ook zijn dat de accu zijn beste tijd heeft gehad en een nieuwe plaatsen onvermijdelijk is. Gemiddeld gaat een accu zo'n vier jaar mee.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 5854
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
auto accu, accu vervangen, accu online, auto accu kopen