Volg ons via
 
 
 

Kerststal onder de kerstboom

Een kerststal kan vaak naar ieders wens worden uitgebreid.

In steeds meer huiskamers, en met name bij veel katholieke gezinnen, kom je onder de kerstboom een kerststal tegen. De geboorte van Jezus wordt middels houten of gipsen figuren weergegeven door het neerzetten van een kerststal. Een kerststal kan vaak naar ieders wens worden uitgebreid. Zo zijn er talrijke figuren als herders en de Drie Koningen. Ook de ezel krijgt een plekje in de stal.

In sommige plaatsen in het land kun je een route volgen die je langs alle kerststallen leidt. Een heel bekende kerststal is de jaarlijkse kerststal in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. Ook in de omgeving van de kathedraal wordt het kerstverhaal uitgebeeld. Een echte trekpleister tijdens de kerstdagen, zijn de overal in het land aanwezige levende kerststallen. De levende kerststal is een opvoering met echte mensen, dieren en het kindje Jezus.

Eén van de bekendste levende kerststallen die ieder jaar duizenden mensen op de been brengt, is de kerststal in het Twentse Enter. Door de plaatselijke arts, worden zwangere vrouwen al maanden voor kerst gevraagd of ze mogelijk hun aanstaande kind, als kindje Jezus, enkele uren in de kerststal mee willen laten doen.

Tegenwoordig zien we in vooral de tuincentra steeds meer figuren en uitbeeldingen die onder de kerstboom geplaatst kunnen worden. Een draaimolen, trein en complete kermissen vinden steeds meer aftrek. Leuk voor de (klein) kinderen hoewel dit meer te maken heeft met commercie dan met een kerststal.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1609
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kerststal maken, kerststal kopen, kerststal te koop, kerst, kerstboom