Volg ons via
 
 
 

Amaryllis brengt sfeer in huis

Koude wintermaanden | Tijd voor de Amaryllis.

Een geliefde plant om tijdens de wintermaanden het interieur op te vrolijken, is de amaryllis. Hoewel de rode amaryllis misschien het meest gezien wordt komt deze inmiddels ook voor in vele andere soorten. De grote bloemen van de amaryllis doen het altijd erg goed en brengen sfeer in menig woonkamer.

De amaryllis wordt ook veel gebruikt voor het maken van kerststukjes en als kerstdecoratie. De bloembol, vanaf november weer volop verkrijgbaar, is erg gemakkelijk om in een pot te planten. Een pot vul je half met potaarde, de bloembol er bovenop zetten, dan de pot verder vullen met aarde totdat je een derde er boven uit laat steken.

Zet de pot op een lichte, warme plek en geef in het begin niet al teveel water. Wanneer de eerste stengel gaat groeien, dan heeft de plant pas meer water nodig.

Bron: Blik op Nieuws


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
2 reactie(s)
Pien1
Geplaatst op 12-12-2011 om 23:17

Ik heb een Amaryllis bol van zo'n twintig jaar oud. Hij staat in een pot met grond. In de rusttijd krijgt hij heel weinig water, zodra er weer bladeren verschijnen krijgt hij wat meer. En ieder jaar bloeit hij weer.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4239
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
amaryllis verzorging, amaryllis overhouden, amaryllis bloeitijd