Volg ons via
 
 
 

Senseo ontkalken

Ontkalken Senseo | Koffiezetapparaat ontkalken

In miljoenen huishoudens is vandaag de dag wel een Senseo koffiezetapparaat op het aanrecht te vinden. Het gemak van snel even een kopje koffie klaarmaken heeft het apparaat mateloos populair gemaakt. De Senseo is in 2001 door Douwe Egberts en Philips op de markt gebracht en in de eerste vier jaar gingen er maar liefst 15 miljoen apparaten over de toonbank.

Na enige tijd vele kopjes koffie te hebben gezet, is het zaak om de Senseo te ontkalken. Bij normaal gebruik moet dit elke drie maanden gebeuren. Doe je dit niet dan wordt de koffie niet meer zo warm en zal er ook minder koffie in het kopje komen dan de bedoeling is.

Hoe ontkalken?

Je vult de Senseo met een ontkalker op basis van citroenzuur. Vul het reservoir met water en de ontkalker tot aan de aanduiding Max. Plaats het reservoir terug in de houder. Dan doe je een 'liefst gebruikte' koffiepad in de houder, en doe je het deksel goed dicht. Zet een kom met 1,5 liter inhoud onder het uitstroom gedeelte. Zet de machine aan op twee koppen koffie, blijven beide lampjes branden, druk dan op de startknop. De Senseo zal nu beginnen te lopen. Herhaal dit nog één of twee keer ( niet met hetzelfde warme water) en spoel daarna het reservoir goed om met water. Daarna maak je ook de padhouder en de losse onderdelen met afwasmiddel goed schoon.

Het apparaat is nu weer klaar voor vele lekkere kopjes koffie.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 9989
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
senseo koffiezetapparaat, ontkalken senseo, senseo ontkalken azijn, senseo blokker, senseo ontkalken