Volg ons via
 
 
 

Volkorenbrood of meergranenbrood

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Wie voldoende gezonde voedingsvezels wil kan beter kiezen voor het lichter van kleur zijnde volkorenbrood dan voor het donkerder meergranenbrood. Dat is althans de conclusie van de Consumentenbond. De bond onderzocht evenals in voorgaande jaren 23 meergranenbroden. De kleur van het brood zegt niets over het aantal gezonde voedingsvezels. Bij Albert Heyn wordt het Pain de Boulogne en bij C1000 wordt het Multikorn verkocht. Toch bevatten, volgens de bond, deze broden de minste hoeveelheid vezels. Het iets lichtere, donkere meergranenbrood van Bio+ dat te koop is bij de Jumbo en de Plus, is juist wel rijk aan veel vezels.

De Consumentenbond vind de term meergranen dan ook niet juist. Het doet vermoeden dat het een grote hoeveelheid aan vezels bevat maar dat is alleen het geval als het brood is bereid van volkorenmeel. Het zou dan ook eigenlijk volkoren meergranenbrood moeten heten.

Bron: Consumentenbond

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1808
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
brood, volkorenbrood, volkorenmeel