Volg ons via
 
 
 

Wadlopen door de Waddenzee

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Wat is er mooier dan een keer 's morgens heel vroeg uit de veren en onder begeleiding van een gids, over de bodem van de Waddenzee te lopen. Zorg dat je goede laarzen aan hebt, warme kleding draagt en voor onderweg een lunchbox met iets te eten en te drinken. Wadlopen is geschikt voor iedereen met een goede conditie. Er is geen tijd om onderweg een uurtje uit te rusten omdat het wad langzaamaan weer vol zal lopen. Soms loop je door stukken waarbij je wel tot aan de knieën of tot aan de borst door het water heen moet, maar onder de deskundige leiding van een gids is dit volkomen veilig.

Ga nooit in je ééntje wadlopen, dit is levensgevaarlijk, want het wad blijft nu éénmaal verraderlijk. Verschillende organisaties bieden wadlooptochten aan zowel voor beginners als gevorderden. Een tocht kan drie uur duren maar er zijn ook tochten van vijf uur. Sommige wadlooptochten zoals naar Rottumeroog en Ameland eindigen op het eiland en de boot brengt je weer terug. Ook een mooie tocht is die naar Simonszand, een zandplaat tussen Schiermonnikoog en Rottumerplaat. Hier kom je nog in een gedeelte dat nauwelijks verstoord is en kun je veel mooie vogels en zeehonden aanschouwen. Trek voor deze tocht wel een hele dag uit want het is vier uur lopen en ook weer vier uur terug varen met de boot.

De wadlooptocht naar Ameland kan bij ongunstig weer zwaar zijn en duurt zo'n drie tot vier uur. De langste tocht, 20 kilometer, is naar Schiermonnikoog. Voor je overweegt een keer deel te nemen aan een wadlooptocht informeer dan goed bij één van de vele wadlooporganisaties naar de zwaarte van de tocht en het beste jaargetijde.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
Ineke (Gast)
Geplaatst op 26-08-2017 om 20:39

Zie ook even de site Natuurlijk Noorden daar kan je ook goede adressen vinden om te gaan wadlopen!www.natuurlijknoorden.nl

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1589
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wadlopen, waddenzee, waddentocht