Volg ons via
 
 
 

Leger des Heils start nationale kledinginzamelingsactie

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Leger des Heils start nationale kledinginzamelingsactie

Vandaag start het Leger des Heils de nationale kledingactie ‘Het Leger kan de kleren krijgen’. Zo ontvangen vijf miljoen huishoudens deze week huis-aan-huis een oproep om gebruikte kleding te doneren. Met deze actie hoopt de goede doelen organisatie zoveel mogelijk kleding op te halen. Kapitein Robert Paul Fennema, directeur kledinginzameling, laat weten dat er het afgelopen jaar minder kleding is binnengekomen. “We laten het hier niet bij zitten en komen in actie. Met de ingezamelde kleding steunen wij verschillende projecten in binnen- en buitenland en daarvoor hebben we die kleding hard nodig.” aldus Fennema.

Het Leger des Heils roept alle Nederlanders op hun steentje bij te dragen aan deze actie. Fennema: “Kijk eens in uw klerenkast, zoek eens op uw zolder en breng uw kleding naar de dichtstbijzijnde Leger des Heils-container of -vestiging. Want met uw kleding kunt u andere mensen helpen.” Uniek aan deze actie is dat het Leger de kleding thuis komt ophalen wanneer er geen container of vestiging in de buurt is. Mensen kunnen zich daarvoor aanmelden via www.nationalekledingactie.nl of via 0900-1331 (35ct/min).

De ingezamelde kleding wordt rechtstreeks ingezet voor nationale en internationale hulpverlening. Het Leger des Heils genereert tevens financiële middelen uit de verkoop van overtollige kleding. Hiermee worden ondermeer tienermoeders in Brazilië en arbeidsre-integratie projecten in Nederland financieel ondersteund. Ook wordt een deel van de kleding tegen lage prijzen verkocht in de eigen kledingwinkels.

Ook RTL 4 doet mee
De nationale kledingactie wordt ondersteund door vele sponsoren. Ook RTL 4 doet mee. In aanloop naar het tv-programma ‘Herrie met Sterren’ gepresenteerd door Winston Gerschtanowitz en Herman den Blijker, geeft RTL 4 een extra impuls aan de actie met de hulp van verschillende BN’ers.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1151
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
Leger des Heils, kledinginzameling, hulpverlening