Volg ons via
 
 
 

Bedevaartsoord Lourdes

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Eén van de belangrijkste katholieke bedevaartsoorden is wel het Zuid-Franse Lourdes. Jaarlijks ondernemen miljoenen mensen een reis naar deze plek, waar in 1858 de Maagd Maria zou zijn verschenen aan de toen 14-jarige Bernadette Soubirous. Vooral in de periode van maart tot oktober komen veel pelgrims waaronder veel zieken, uit de gehele wereld naar het Heiligdom van Lourdes om er te bidden, en om een bezoek te brengen aan de bron.

Lourdes heeft grote bekendheid gekregen, sinds zich hier talloze onverklaarbare genezingen voordeden. Volgens de RK-Kerk worden er 67 wonderen toegeschreven aan onze Lieve Vrouw van Lourdes en hebben zich sinds de verschijning van de Maagd Maria in februari 1858 zo'n 7000 onverklaarbare genezingen plaats gevonden.

In de Grot van Massabielle hangen talloze krukken van invaliden die genezen zijn tijdens een bezoek aan Lourdes.

Ook vanuit Nederland reizen met grote regelmaat bussen vol met bedevaartsgangers richting Lourdes. Ook willen steeds meer pelgrimsgangers worden ondergedompeld in één van de baden. Lange rijen wachtenden, zingend en biddend, wachten hier soms urenlang tot zij aan de beurt zijn. De baden zullen wegens de grote drukte worden verplaatst. Op de plek van de witte aanbiddingtent komt een nieuw gebouw te staan waardoor de wachtrijen fors verkort zullen worden. Mogelijk komen er ook nog andere voorzieningen als douches en watergordijnen waar de bedevaartgangers dan ook terecht kunnen om met het Lourdeswater in kontakt te komen.

Een bezoek brengen aan de Heiligdommen van Onze-Vrouw van Lourdes is het gehele jaar mogelijk. Er zijn geen vaste openingstijden. De Heiligdommen zijn 24/24 uur geopend. In alle talen is het mogelijk om iedere dag een mis bij te wonen op één van de 22 verschillende aanbiddingslocaties.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2677
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
lourdes, rk kerk, pelgrims, bedevaart