Volg ons via
 
 
 

Jong & oud aan het internetten

ComputerPlusBus helpt ouderen het internet op.

Maar liefst meer dan 90 procent van de Nederlandse huishoudens beschikt over een internetaansluiting. Toch wil het Rijk ook graag dat de overige 10 procent, die niet met het internet overweg kan, deze bekend laten worden met de vele mogelijkheden die het internet schept. Ook kan het internet financieel gezien, voordelen opleveren. Een reis boeken, of aankoop doen via het internet kan veel voordeel opleveren.

De Universiteit Twente heeft een website geopend - www.internetbootcamp.nl - waarop mensen die weinig of niets van het internet weten, hun eerste ervaring kunnen opdoen.

Voor de ouderen rijdt er door het gehele land de Computerplusbus. Met name ook voor ouderen is het internet van groot belang. Het kan hun uit een isolement halen, betalingen leren doen via internet en wanneer een oudere, na het wegvallen van een partner alleen overblijft, kan hij of zij via het internet toch sociale contacten blijven onderhouden.

Van de 75-plussers maakt nog maar een kwart gebruik van alle mogelijkheden die het internet biedt. In de Computerplusbus laten  KPN-medewerkers de eerste beginselen van internetten zien aan ouderen. Men kan zonder afspraak een bezoek brengen aan de bus en de voorlichting is gratis.Voor meer info over de Computerplusbus en waar deze, wanneer aanwezig is -

zie: www.ouderenfonds.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1507
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
internet cursus, chatten, e mail, google, mobiel internet, opleidingen, cursus volgen