Volg ons via
 
 
 

Goed contact met je kleinkind

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

En dan is het zover. Je bent Opa of Oma geworden. Wat wordt er nu allemaal van je verwacht? Wanneer het kleinkind (eren)  dicht bij jouw in de buurt woont zal er, als het goed is, wel regelmatig contact zijn. Ook een dagje weg of oppassen maakt het dan allemaal veel eenvoudiger. Om een goede band met je kleinkind (eren) te krijgen is een goed contact erg belangrijk. Probeer een verstandige en liefhebbende vriend of vriendin te zijn. Bied zonodig een luisterend oor.

Woont het kind op een flinke afstand bij je vandaan, dan is het toch evengoed mogelijk, om een goede band op te bouwen. Pak eens wat vaker de telefoon en voer eens een gesprekje met hem of haar. Informeer naar zijn of haar hobby's of naar school. Laat wat van je horen. Zorg dat je goed weet waar het kind veel belangstelling voor heeft. Het sturen van een brief, kaartje of foto's wordt door het kleinkind ook vast en zeker zeer gewaardeerd. Onderneem zoveel als mogelijk is, gezamenlijk aktiviteiten en tijdens de vakantieperiode's is een leuke logeerpartij voor het kind het einde.

In 'HET BOEK VOOR OPA'S EN OMA'S lees je hoe je die unieke band kunt opbouwen, met adviezen van Miriam Stoppard, deskundige op het gebied van kinderverzorging en zelf oma van meerdere kleinkinderen. Leer hoe je de grootouder kunt zijn die ieder kleinkind zou willen hebben, hoe je - met respect voor de wensen van de ouders - betrokken kunt zijn en, minstens zo belangrijk, hoe je samen veel plezier kunt hebben. 

Bron: peuteren.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1403
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
grootouders, kleinkinderen, opa en oma, kleinkind