Volg ons via
 
 
 

Waarom je een ei moet laten schrikken

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Als je een ei laat "schrikken" (onderdompelt in koud water) krimpt het eiwit sterker dan de schaal waardoor je het ei gemakkelijker kunt pellen.

Het nadeel is dat de dooier soms groen wordt als gevolg van de reactie tussen ijzer en zwavel.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1499
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
eieren, gekookt ei