Volg ons via
 
 
 

Goede autoverlichting voorkomt ellende

Goede autoverlichting is erg belangrijk

Automobilisten met een defecte verlichting lopen een grote kans te worden aangehouden.  Voor de verkeersveiligheid is een goede autoverlichting onontbeerlijk.

De ANWB heeft een onderzoek verricht onder 6000 mensen over autoverlichtin. Vrijwel iedereen gaf aan zich te ergeren aan auto's die niet goed verlicht op de openbare weg reden. Ook was men van mening dat een kapotte koplamp binnen enkele dagen vernieuwd moet worden.

Toch rijdt in de praktijk 1 op de 6 auto's, meerdere dagen met defecte of niet goed afgestelde verlichting. Buiten de bebouwde kom rijden met een kapotte lamp kan al snel een bekeuring van 90 euro opleveren. Bekeuren is niet het doel van de campagne maar weggebruikers moeten wel hun eigen verantwoordelijkheid nemen. Zorg ook voor een setje reservelampen in de auto. Wordt je dan aangehouden en je kunt ter plekke een lamp verwisselen, voorkomt dat een boete.

Meer info: www.goedlichtbeterzicht.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2356
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
auto, verlichting, lampen, xenon, led lampen