Volg ons via
 
 
 

Voorkom koolmonoxidevergiftiging

Koolmonoxidevergiftiging kan gevolg zijn van slechte verbranding en weinig ventilatie.

Ieder jaar overlijden er weer mensen door het zeer giftige koolmoxide (CO). Dit giftige gas kun je niet ruiken en proeven met als gevolg dat men zeer snel bewusteloos raakt. Het is dan ook van groot belang om regelmatig kachels, geisers en de cv-installatie door een vakman te laten controleren. Een slechte verbranding en mede een slechte ventilatie zijn vaak oorzaken van koolmonoxidevergiftiging.

Laat ook voor de winter, bij gebruik van een allesbrander of openhaard waarin hout wordt gestookt, deze afvoerkanalen nakijken op eventuele vervuiling en de schoorsteen vegen.

Slaperigheid, hoofdpijn en misselijkheid en een versnelde hartslag kunnen tekenen zijn van koolmonoxidevergiftiging. Ventilatie in huis maar zeker ook in de caravan is erg belangrijk. Zet altijd een raampje of ventilatierooster open. Ga je in de winter er met de caravan op uit. Laat ook daar de gasbranders controleren door een installateur. Naast de bekende rook- en brandmelders is het vooral in slecht ventilerende ruimten alsook in de caravan, aan te raden om een koolmonoxidemelder te plaatsen. Wanneer het percentage koolmonoxide te hoog wordt, geeft de melder een zeer luid alarm.

Bron: Consument & Veiligheid


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3362
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
koolmonoxide detector, koolmonoxide zwaarder dan lucht, koolmonoxide verschijnselen, koolmonoxidemelder