Volg ons via
 
 
 

De Storm

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De Nederlandse film de Storm van Ben Sombogaart is vrijdag 11 september 2009 in première gegaan. De scenario schrijvers Marjolein Beumer en Rik Launspach hebben tien jaar over het script gedaan (mede omdat er geen financiërs waren).

In Zeeland voltrekt zich in 1953 de watersnoodramp. Julia een alleenstaande moeder met een baby (de vader heeft haar in de steek gelaten) wordt bekritiseerd door omwonenden. Het dreigende water wordt te laat opgemerkt door de dorpelingen, en velen worden verrast door het water. Julia vlucht met haar zoon naar de gedeeltelijk ingestorte zolder van het ouderlijk huis.

Julia wordt gered door piloot Aldo, maar haar zoontje blijft achter op de zolder in een houten kistje. Julia en Aldo gaan samen op zoek in het rampgebied. Het kistje vinden ze, maar is leeg, ze concluderen dat iemand het kind eruit gehaald moet hebben. Het kind is terechtgekomen bij een vrouw die haar eigen baby heeft verloren bij een auto-ongeluk. Julia en deze vrouw ontmoeten elkaar maar de vrouw verbergt de jongen voor de blikken van Julia.

Na Achttien jaar ontmoet Julia haar zoon en de vrouw opnieuw en ontdekt wat er gebeurd is.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1773
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
watersnoodramp, bioscoop, film, 1953