Volg ons via
 
 
 

De Eetmeter: Kijk wat je binnenkrijgt

Eetmeter |Handig hulpmiddel voor mensen die hun eetpatroon willen checken of een dieet willen samenstellen.

Het Voedingscentrum presenteert een nieuwe online tool: De Eetmeter. Daarmee kunnen consumenten gratis bijhouden hoeveel vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen ze binnenkrijgen. De Eetmeter is een handig hulpmiddel voor mensen die hun eetpatroon willen checken of een dieet willen samenstellen. Ze kunnen gemakkelijk een persoonlijk dagboek aanmaken en bijhouden.

Consumenten kunnen hun eten en drinken invullen voor verschillende dagdelen: ontbijt, lunch, avondeten of tussendoor. Ook is het mogelijk om over een langere periode te zien hoe gezond je eet. Aan het eind geeft de Eetmeter een persoonlijk advies.

Al tijdens het invullen van een product is te zien hoeveel energie, verzadigd vet, natrium of vezel het product levert.  Er is te zien of het aantal voedingsstoffen dat je binnenkrijgt goed of aan de ruime of krappe kant is. De Eetmeter laat de totaalscore zien en geeft een persoonlijk advies per voedingsstof.

De Eetmeter is bedoeld voor mensen tussen de 4 en 70 jaar. Eerder was er alleen een CD-rom verkrijgbaar van de Eetmeter. De online versie is voor veel meer mensen toegankelijk, omdat deze bereikbaar is vanaf internet. Kijk wat je binnenkrijgt op www.voedingscentrum.nl/eetmeter

Bron: Voedingscentrum


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3697
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
eetmeter, vitaminen, mineralen, dieet