Volg ons via
 
 
 

Lekker...fruit, maar zonder fruitvliegjes

Fruitvliegjes | Enkele voorzorgsmaatregelen houdt ze weg bij fruit.

Denk je lekker gezond bezig te zijn door heerlijk fruit in huis te halen en dan wordt de vreugde verstoord door die vervelende fruitvliegjes.  Met name fruit dat al een beetje rijp is trekt de aandacht van de vliegjes. Normaal gesproken komen ze in huis niet voor, maar door de geur van het fruit (en alcohol en azijn) trekken ze ook naar binnen. Een banaan in huis die overrijp is zal zeker de plek worden voor het wijfje. Zij kan hierin wel tot 800 eitjes leggen en dan kun je nagaan dat dit een hele plaag kan worden.

Wat kun je ertegen doen? Houdt het huis schoon, stofzuig met regelmaat zodat ook de larven verdwijnen. Het aanrecht altijd schoon maken en houden. Droog het aanrecht ook even af met een droge doek. Doe fruit en groente in een afgesloten bak waar ze niet in kunnen.

Wanneer je ze wilt vangen kun je een potje neerzetten met wat azijn of wijn erin. Daar overheen een stukje folie met heel kleine gaatjes spannen. De vliegjes zullen hierin vliegen en kunnen er niet meer uit. Ook de ramen en deuren tegenover elkaar los zetten wil wel goed helpen daar ze een hekel aan tocht hebben.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 5656
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fruitvliegje, fruitvliegjes voortplanting, fruit, levensduur fruitvliegjes, fruitvliegjes schadelijk, fruitvliegjes wegjagen