Volg ons via
 
 
 

Aanschaf pc brengt emoties met zich mee

Aankoop van nieuwe computer een emotionele gebeurtenis.

Uit een online onderzoek, met 1445 deelnemers,in opdracht van Intel en Microsoft is gebleken dat de aanschaf van een nieuwe computer voor een groot deel van de Nederlandse consumenten een emotionele gebeurtenis is. 23% krijgt vlinders in de buik en bij één op de tien breekt zelfs het angstzweet uit.

22% van de Nederlanders is opgelucht als de nieuwe pc eenmaal gekocht is. Iets minder dan de helft (45%) blijft er helemaal 'cool' bij.

De aankoop is niet alleen emotioneel, maar ook een lang en moeizaam proces. Volgens het onderzoek doet 40% van de ondervraagden er weken over om tot een keuze te komen. 10% van de consumenten vindt het zelfs zo moeilijk dat van uitstel afstel komt.

Voordat men naar de winkel gaat, willen potentiële kopers zo veel mogelijk informatie inwinnen. Daarbij vertrouwen consumenten eerder op informatie die op het internet te vinden is dan op het advies van vrienden. Eenmaal in de winkel, weet slechts éénderde van de consumenten precies wat hij wil. Toch gaat de helft zelf op zoek in de winkel. Slechts 10% doet een beroep op het advies van de verkoper.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 3055
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
computer nieuw, kopen computer, nieuwe pc, pc installeren, computer kopen