Volg ons via
 
 
 

Was geen kleine wasjes

Echt "groen" wassen doe je met zeepnoten

De wasmachine laten draaien met kleine wasjes is slecht voor het milieu en zeker voor je eigen portemonnee. De trommel vullen tot aan de maximale capaciteit kost omgerekend veel minder water en stroom. Met de huidige wasmiddelen is voorwassen niet meer nodig en zelfs op lage temperatuur, 30 graden, wordt veel wasgoed best wel schoon.

Wil je er echter zeker van zijn dat ook bacteriën in vuile vaatdoekjes of het beddegoed van een zieke worden gedood draai de wasmachine dan op minimaal 60 graden. Dit is ook nodig om evt huisstofmijt te verwijderen.

Wanneer je echt wilt overgaan op "groen" wassen dan kun je altijd nog overwegen om te wassen met zeepnoten. Deze noten die in Azië aan de boom groeien zijn in ons land via het internet te koop en in enkele natuurwinkels. De Duitse Stiftung Warentest heeft echter nog wel op- en aanmerkingen over het gebruik van deze noten. Niet in alle gevallen worden de vlekken verwijderd en na enkele keren wassen kan het wasgoed grauw van kleur worden. De Consumentenbond geeft op haar website veel tips in de rubriek wasmachines om milieuvriendelijk te wassen.

Bron: Consumentengids


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1098
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wasnoten waar te koop, zeepnoten de tuinen, wasnoten ervaring