Volg ons via
 
 
 

Besmettelijke vogelziekte: Het Geel

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ook in ons land zijn inmiddels de eerste meldingen binnen gekomen over de besmettelijke vogelziekte " Het Geel". In Duitsland zijn de laatste maanden al tienduizenden zangvogels bezweken aan deze ziekte. De ziekte trichomonas gallinae ofwel Het Geel genoemd, veroorzaakt bij de vogels een geelkleurig abces in de keelholte. Gevolg is dat ze hierdoor stikken of door verhongering om het leven komen.

"Het Geel" treft met name groenlingen, vinken en merels maar komt ook wel voor bij duiven, en roofvogels. Volgens de Vogelbescherming Nederland is de ziekte niet te behandelen. Wel wordt mensen aangeraden om vogelbadjes, water- en voerstations goed schoon te maken. Reinig deze met een 10 procentsoplossing van bleekwater. De infectie verspreidt zich vooral als vogels direct onderling contact hebben met elkaar. Met name duiven zouden wel goed te behandelen zijn tegen de ziekte. Ga in geval van twijfel dus naar de dierenarts.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1568
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
vogels, zangvogels