Volg ons via
 
 
 

Sneller aan de kook zonder zout

Zout pas toevoegen als water heeft gekookt

Zet aardappelen, groente, rijst en pasta altijd op zonder zout in het water te doen.

Als een kristal oplost in water (zout is een kristal) kookt het niet bij 100% (normaal) maar kookt het pas bij een hogere temperatuur.

Wil je snel water aan de kook brengen, voeg het zout dan pas toe als het water al kookt.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
Citygirl
Geplaatst op 23-08-2011 om 12:40

Rijst dat kook ik wél zonder zout want zout dat kookt stuk. Pas als de rijst gaar is doe ik er zout overheen.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1878
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
koken, kookboek, recepten