Volg ons via
 
 
 

De bedwants is terug

De bedwants wordt ook vaak mee teruggenomen vanuit de warme vakantielanden.

Met name hoge temperaturen zorgen ervoor dat de bedwants ofwel de wandluis weer in opkomst is, hoewel deze zich ook buiten de zomermaanden om kan laten zien. Je zult het 5 tot 8 millimeter lange en bruin tot roodbruine beestje niet zo snel ontdekken maar als deze honger begint te krijgen gaat hij op zoek naar menselijk bloed. Gevolg is dat als je bent gebeten, er kleine rode en jeukende bultjes achterblijven.

De bedwants wordt ook vaak mee teruggenomen vanuit de warme vakantielanden. Hij verschanst zich onopvallend in de bagage en komt zo ook jouw woning binnen. Daar veel Nederlanders ook buiten de zomermaanden om een reis maken naar een warm land, kan de bedwants het gehele jaar door ons land binnen komen. Om te voorkomen dat ze zich ook in jouw woning verder vermenigvuldigen, kun je direct na terugkomst van vakantie de kleding zo warm mogelijk wassen. Zitten ze al in een kamer, zorg dan dat ze daar niet uitkomen.

Ga niet met kleding of dekens door het huis lopen om verspreiding te voorkomen. Waarschijnlijk is de beste oplossing een professioneel bedrijf (ongediertebestrijding) inschakelen.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2715
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
ongedierte, ongediertebestrijding, bedwants bestrijden, bedwants huis, bedwants herkennen