Volg ons via
 
 
 

Plakkies, slippers uit Zuid Afrika

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Plakkies, slippers uit Zuid Afrika

De zool van de Plakkies is gemaakt van oude autobanden. Deze worden in Zuid-Afrika massaal gedumpt en illegaal verbrand en zijn daarmee een enorme belasting voor het milieu. Dankzij de Plakkies worden de autobanden hergebruikt. Schoenenontwerper Jan Jansen en studenten van de faculteit Industrieel Ontwerpen zijn verantwoordelijk voor het design van de hippe, verantwoorde slipper. De kleurrijke patronen op de slipper zijn ontworpen door weeskinderen uit de sloppenwijken rondom Durban. De tekeningen verbeelden de creativiteit en de dromen van deze kinderen. Alle winst die voortkomt uit de verkoop van de Plakkies gaat voor de volle 100% terug naar KidsRights weeskinderenprojecten in Zuid-Afrika.

Slipperfabriek
Het doel van de fabriek is om structurele werkgelegenheid te creëren in een van de meest sociaal en economisch verwaarloosde gebieden van Zuid-Afrika. "Ontwikkelingssamenwerking begint met serieuze werkgelegenheid. En dat kan alleen door een kwalitatief hoogwaardig product te maken dat toegespitst op de westerse markt. Want met alleen sympathie kom je er uiteindelijk niet", aldus Arnoud Rozendaal. Geïnspireerd door Kidsrights, die in een knuffelfabriek in Zuid-Afrika opgezet heeft, zocht hij een meer Delfts product. Via het bachelor eindwerk van Michel Boerrigter vond hij dat: een hippe, duurzaam gemaakte slipper.

Plakkies zijn verkrijgbaar in de kleuren: purple night, cool grey en hot pink voor vrouwen en denim blue, brown sun voor mannen. Vanaf 14 mei '09 voor Euro 39,95 te koop bij o.a. de Bijenkorf, America Today, Dr.Adams, Sacha, Open 32, Five Pocket, The Stone en online op www.bijenkorf-webshop.nl. En uiteraard liggen ze ook in de TU shop Delft in de aula.

Meer info: www.plakkies.co.za

Bron: TU Delft

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3195
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
sandalen, slippers, schoenen