Volg ons via
 
 
 

Oma s favoriete merk

Nivea | Eén van de langst op de markt verkrijgbare merken.

Zeep, shampoo en crème is volop verkrijgbaar. Ieder merk heeft zijn eigen geurtje en iedereen heeft wel zijn eigen voorkeur. Oma blijft toch altijd nog haar eigen vertrouwde merken gebruiken. Eén van de langst op de markt verkrijgbare merken is wel die van Nivea. het eerste blikje Nivea crème kwam in een geel blikje in 1911 op de markt.

De naam Nivea is afgeleid van het Latijnse Niveus en betekent sneeuwwit. In de loop der jaren is de basis-formule van Nivea vrijwel onveranderd gebleven.De B.J. Johnson Soap Company uit Milwaukee introduceerde in 1898 de Palmolive zeep, een zeep volledig gemaakt van palm- en olijfolie. Door de populariteit van de zeep veranderde het bedrijf haar naam in 'The Palmolive Company' en rond de eeuwwisseling was de Palmolive zeep 's werelds best verkochte zeep. De start van de beroemde Palmolive toiletzeep in Nederland was in 1920. 


Max Factor die geboren was in Polen onder de naam Max Faktor leerde oorspronkelijk voor pruikenmaker. Totdat hij op 20-jarige leeftijd zijn eigen make-up winkel begon. Max Factor verhuisde met zijn hele familie naar Saint Louis en begon daar met de verkoop van cosmetica en haarproducten aan locale acteurs. Max Factor ontwikkelde de eerste dekkende make-up en in 1927 kwam hij met zijn cosmetica op de markt voor consumenten.

Zijn producten maakten van hem de visagist van Hollywood.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1904
Categorie: 
Wellness & Beauty
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
nivea, nivea zeep, cosmetica, zeep, shampoo, toiletzeep