Volg ons via
 
 
 

Blijf wakker tijdens autorit

Moe en toch wakker blijven in de auto. Wat kan hierbij helpen?

We overschatten onszelf nog wel eens als het gaat om bij de les te blijven tijdens het autorijden. Niet alleen op weg naar het verre zuiden maar ook wanneer we een kortere autorit moeten maken, stappen we nog wel eens achter het stuur terwijl we oververmoeid zijn. Je merkt het zelf ook wel want je dommelt langzaam weg en ineens schrik je weer klaar wakker. Dit is levensgevaarlijk, niet alleen voor jezelf maar ook voor andere weggebruikers.

Vermoeidheid speelt in 15% van alle ongevallen een belangrijke rol. Voor de rit een kop koffie drinken om wakker te blijven is geen goede remedie en ook het hard aanzetten van de radio zal niet helpen, om "niet" in slaap te dommelen.

Het belangrijkste wat je kunt doen wanneer je toch de weg op moet is geregeld een pauze nemen en even de benen strekken. Neem voor aanvang van de rit, niet een zware maaltijd en maak het in de auto niet te warm.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1394
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
middel om wakker te blijven, tips tegen vermoeidheid autorijden, ogen vallen dicht tijdens autorijden