Volg ons via
 
 
 

Zon en zee, slecht voor je haar

Dof en droog haar als gevolg van zand, zout en wind

Niets is mooier dan je vrije dag doorbrengen op het strand. De zon en de zee hebben op iedereen altijd een grote aantrekkingskracht. Dat we 's zomers onze huid moeten beschermen is wel bekend, maar ook ons haar vereist de nodige aandacht. Door de UV-straling, het zand, zout en de wind, wordt het haar dof en droogt het uit.

Vooral op het strand heeft het haar veel last van de warmte en de wind. Omdat het haar dan uitdroogt wordt het ook breekbaar. Met het ontstane dorre haar valt niet veel meer mee te beginnen.

Met name als het haar is nat geworden door zeewater wrijf het dan niet droog. In het water zit,  zout en zand waardoor het haar nog meer zal beschadigen. Ben je gewend om je haar altijd bij elkaar te binden met een elastiekje voor je gaat zwemmen?

Dat is nooit goed, want door het water gaan je haren uitzetten. Door de aanwezigheid van het elastiekje komt het haar veel te strak te zitten en ontstaat er een breuklijn. Dit merk je pas maanden later op.

Hoe kan ik mijn haar beschermen?

Niet droog wrijven, maar droog deppen

Sun Care producten beschermen je haar. Ook een hoed of sjaaltje bewijst goede diensten. Door het gebruik van een goede conditioner wordt je haar zachter en is het eenvoudiger te kammen
Ga je een dagje zonnen? Gebruik een goede speciale olie of spray die je haar beschermt. Na het zwemmen of een dag aan het strand het haar goed uitspoelen

Gebruik elke maand een haarmasker

Bron: msn lifestyle


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3152
Categorie: 
Wellness & Beauty
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
dof haar glanzend maken, haarverzorging, dof haar oorzaak