Volg ons via
 
 
 

Vogelnestjes moeilijk te beschermen

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ieder voorjaar maken we ons weer grote zorgen wanneer we Ma-merel druk aan het werk zien om haar nest op tijd af te hebben. En weer heeft ze gekozen voor een plek die laag bij de grond is en erg zichtbaar, ook voor de rondlopende poezen in de buurt. Na een tijdlang op het nest te hebben gezeten konden we het niet nalaten om even een blik te werpen in het door haar gebouwde nest. Vijf jonge mereltjes, amper drie centimeter groot kijken uit naar de komst van moeder welke op afstand alles goed in de gaten houdt. Ook vader merel laat flink horen, dat hij onze nieuwsgierigheid niet op prijs stelt.

De door hen gekozen plek, zal ons weer de nodige stress-uren opleveren met het verjagen van de poezen en de eksters, die inmiddels ook op de hoogte zijn van een nieuw menu.

Na thuiskomst van ons werk, horen we al van verre een grote alarmroep in de tuin. De rondvliegende eksters doen ons al het ergste vermoeden. Pa en Ma merel zijn volledig in paniek en na een blik in het merelnest zien we alleen nog wat ongerei, maar geen baby-mereltjes. Het is en blijft sneu voor de merels maar we zullen de natuur zijn gang maar laten gaan. Hopend dat ze de volgende keer een veilige plek zullen vinden.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2630
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
merels, eksters, vogels