Volg ons via
 
 
 

Een nieuwe wereld met een bril

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Zo rond het 50e- levensjaar bemerken we dat we 's avonds steeds vaker een lampje moeten aandoen, willen we de krant goed kunnen lezen. Ook tijdens het autorijden is het volgen van de verkeersborden steeds vaker een probleem. We willen er nog niet goed aan maar het is vrijwel zeker. Je ontkomt niet langer aan een bril of andere glazen in het montuur.

Twee dingen zijn belangrijk bij de aanschaf van een bril. Uiteraard een montuur dat bij je gezichtsvorm past en de glazen, met name de kwaliteit van het glas,  die erin moeten.  Vooraf maak je een afspraak met de oogarts voor een juiste oogmeting of je gaat hiervoor naar een goede opticiën. De voorbereiding is van groot belang want uiteindelijk koop je een bril om beter te kunnen zien.

De opticiën kan je uitleggen welke glazen voor jouw het meest geschikt zijn. Een bril is tegenwoordig niet langer een hinderlijke accessoire maar er is een enorme keus uit vele design modellen met een goed draagcomfort. 

Wanneer je in de verte niet scherp meer ziet en dichtbij nog wel dan heb je een "min" bril nodig. Deze wordt gebruikt tegen myopie (bijziendheid). Op afstand zul je alles weer scherp kunnen zien.

Heb je problemen met het zien en lezen van dichtbij dan heb je een "plus" bril nodig. Deze wordt gebruikt tegen hypermetropie (verziendheid) en zorgt ervoor dat het voor een verziend persoon gemakkelijker wordt om voorwerpen van dichtbij te bekijken. Ben je toe aan een bril tegen verziendheid (leesbril) dan heb je misschien ook al langere tijd last van hoofdpijn. Dit zou een teken kunnen zijn dat je nu echt toe bent aan een bril.

Voor elke bril of nieuwe glazen geldt duidelijk dat ze goed zicht moeten bieden met weinig vervorming. Wanneer de huidige glazen erg beschadigd zijn en veel krasjes of putjes bevatten, laat ze dan vervangen. Het montuur moet een goede pasvorm hebben, laat dit door de opticiën zonodig aanpassen.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1868
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
leesbril, oogarts, bijziendheid, bril