Volg ons via
 
 
 

Grote schoonmaak blijkt echt nodig

Grote schoonmaak | Voorjaarsschoonmaak blijkt wel nut te hebben.

In opdracht van de bacteriespecialist Dettol heeft Hygiëne Council een internationaal onderzoek gehouden in 7 landen. Het blijkt dat juist thuis, een broedplaats is voor bacteriën. Men onderzocht 1120 oppervlaktes in woningen en de conclusie is dat maar liefst 90% van alle vaatdoekjes, 50% van alle spoelbakken en ook nog eens 1 op de 6 deuren van de koelkasten, vol zaten met ziekteveroorzakende bacteriën waaronder de E-coli bacterie. Deze bacterie zorgt voor vervelende ziektes als urineweginfectie, longontsteking en diarree.

Een grote verspreider van de bacteriën zijn het vaatdoekje en de spons. Hoewel vrijwel iedereen wel weet dat een vaatdoekje geregeld uitgewassen moet worden,wordt deze toch te lang gebruikt.

Uit het onderzoek kwam de badkamer er weliswaar iets beter vanaf dan de keuken maar ook daar vond men veel bacteriën in de badkuip, de douche, toiletbril  en vooral op kranen. Wanneer de handen na een toiletbezoek niet voldoende worden gereinigd zorgen deze juist voor een verspreiding van de bacterie.

Ben je ook al toe aan de voorjaarsschoonmaak, desinfecteer dan met name ook de deurklinken, telefoon, afstandsbediening, spoelbakken etc. Tevens wordt aangeraden om de vaatdoek iedere dag te vervangen door een schone.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2263
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
schoonmaken, schoonmaaktips, voorjaarsschoonmaak tips, schema voorjaarsschoonmaak, schoonmaakartikelen