Volg ons via
 
 
 

Een blijvend groene tuin met buxusbollen

Buxusbollen, overal kom je ze tegen

In de tuin, in pot, op terras of balkon, niet voor niets dat je de buxusbollen overal tegenkomt. De buxusbol is voornamelijk zo populair omdat ze het vrijwel op elke plek goed doen en bijzonder weinig onderhoud vragen.

De beste planttijd is in maart. Daar is overigens niet veel meer voor nodig dan alleen een gat te graven. Wanneer je de buxus graag snel ziet groeien, voeg dan een beetje buxusgrond toe. Een buxus kun je heel goed zelf in elke vorm snoeien. De bekendste vorm is wel de bolvorm maar je kunt er al je inspiratie op loslaten. Omdat het op zich geen snelle groeier is kun je het af met eenmaal per jaar in model brengen. Hiervoor leent een accu buxusschaar zich uitstekend maar ook met een gewone snoeischaar zal het geen probleem zijn om de buxus in vorm te krijgen.

De buxus vraagt weinig onderhoud maar wil wel graag af en toe een beetje water. Een enkele keer plantenvoeding of speciale buxusvoeding zorgt ervoor dat de buxus mooi groen en gezond blijft.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2540
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
buxus te koop, buxus giftig, buxus bemesten, buxus, tuinaanleg, buxus stekken, buxus planten