Volg ons via
 
 
 

Pigmentvlekken

Lichte huid is gevoeliger voor pigmentvlekken.

Met de jaren komen ook de pigmentvlekken (of ouderdomsvlekjes).

Pigmentvlekken onstaan door de zon, je krijgt er vooral op oudere leeftijd last van omdat je huid in de loop van de jaren aan veel meer zon is blootgesteld.

Iedereen kan pigmentvlekken krijgen, een lichte huid is er wel gevoeliger voor. Ook komt het vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, dit heeft te maken met de hormoonhuishouding.

Wil je pigmentvlekken voorkomen gebruik dan een dagcrème met een hoge beschermingsfactor (min. SPF 15). Gebruik bij het zonnen een hoge beschermingsfactor, 50+.

Als je ze al hebt

Vind je ze lelijk en wil je ze onzichtbaar maken, gebruik dan een camouflagestift of crème. Als je er definitief vanaf wilt is er de mogelijkheid om ze bij de dermatoloog te laten behandelen (in sommige gevallen wordt dit door de zorgverzekeraar vergoed).


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2050
Categorie: 
Wellness & Beauty
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
pigmentvlekken weken, pigmentvlekken verwijderen, pigmentvlekken creme, behandeling pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, wijnvlek, moedervlek