Volg ons via
 
 
 

Vrouwen kunnen niet zonder internet

Internet verrijkt het leven van vrouwen.

8 op de 10 vrouwen kan niet zonder internet; het verrijkt hun leven en bespaart ze tijd. Kortom: vrouwen voelen zich thuis op internet, blijkt uit het Digitale Dames onderzoek, in opdracht van Sanoma Uitgevers.

Vrouwen gebruiken het internet voornamelijk voor e-mail, internetbankieren en sociale netwerksites als Hyves en Facebook. Veel vrouwen zijn lid van een dergelijk netwerk.

Verder wordt het internet gebruikt ter voorbereiding van een aankoop. Opvallend is verder dat vrouwen vooral het internet opgaan in de avonduren. Tussen 7 en 9 uur ’s avonds wordt er het meest gemaild, gechat en ingelogd op de sociale netwerksites. Nieuwswebsites raadplegen vrouwen vooral in de ochtenduren.

Voor de meeste vrouwen is het internet echter geen vervanging van andere omgangsvormen of communicatiemiddelen. Een ruime meerderheid geeft de voorkeur aan de echte contacten. Mannen staan daar echter recht tegenover. Aan het onderzoek werkten 822 vrouwen en 195 mannen mee, het onderzoek loopt sinds 2000.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 1657
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
bloggen, internet, de internet, onbeperkt internet, mobiel internet