Volg ons via
 
 
 

Lentebloeiers zorgen voor vrolijkheid

Lentebloeiers | Eerste warme zonnestralen laat een kleurrijk schouwspel zien

Het is eindelijk zover: het is weer lente! 

De afgelopen dagen was het geweldig weer. Heerlijk zonnetje en een goede temperatuur. Mensen gaan weer naar buiten en voelen de lentekriebels. Tijd voor lentebloeiers in de tuin. 

Een prachtige lentebloeier is de maagdenpalm. Deze lentebloeier is in Nederland een beschermde plant in de natuurgebieden. Je kunt de maagdenpalm in de volle zon plaatsen, maar ook in de schaduw. De maagdenpalm bloeit van januari tot en met juni. Houdt de omliggende planten goed in de gaten, want de maagdenpalm woekert flink en dit gaat nogal eens ten koste van de voedingsstoffen die omliggende planten ontvangen.

Nog zo'n mooie lentebloeier is het vergeet-mij-nietje. Deze begint omstreeks april te bloeien. Het vergeet-mij-nietje houdt vooral van half-zonnige plekjes.

Verder is er nog de bezembrem. Vroeger maakte men bezems van de stugge sprieten. Daar ontleent deze plant haar naam aan. De brem bloeit de eerste twee jaar niet, maar vanaf het derde jaar maakt zij dit meer dan goed. Als deze plant is uitgebloeid, groeien er peulen aan. Pas op: deze zijn giftig!

Heb jij een favoriete lentebloeier die hier nog niet is genoemd? Laat het ons weten en reageer hieronder.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Gast
Hits: 1619
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
lentebloeiers vaste planten, vroege lentebloeiers, eerste lentebloeiers