Volg ons via
 
 
 

Internetten onder werktijd verhoogd productiviteit

Werknemers die internetten tijdens werktijd zijn productiever.

Wie regelmatig onder werktijd op het internet zit voor ontspanning is productiever dan iemand die dat niet doet, stelt de Australische dokter Brent Coker, verbonden aan de universiteit van Melbourne. Hij deed onderzoek naar de effecten van internetten onder werktijd.

Hij stelt dat werknemers die internetten tijdens werktijd gemiddeld maar liefst 9% productiever zijn, maar dit geldt niet als meer dan 20% van de totale werktijd op internet wordt doorgebracht. Hij weerspreekt hiermee de aanname van veel werkgevers dat werknemers door niet-werkgerelateerd internetgebruik minder productief zijn. Het is volgens hem dan ook niet terecht dat bedrijven miljoenen spenderen om sites als YouTube en Facebook te blokkeren voor hun werknemers.

Uit het onderzoek komt naar voren dat het bezoeken van nieuwssites en het opzoeken van productinformatie de populairste ontspannende surfactiviteiten zijn. “Mensen hebben deze ontspanning nodig om hun concentratie terug te krijgen”, stelt Coker. Hij vergelijkt het concentratieverlies met schoolcolleges. “Daar was de aandacht vaak na twintig minuten ook verdwenen. Na een korte pauze ging het dan wel weer. Op het werk gaat het net zo. De hersenen hebben een pauze nodig om tot rust te komen. Daarna schiet de productiviteit weer omhoog.”


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 1392
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
zoekmachine, google zoeken zoeken, surfen, internet werk, internet online