Volg ons via
 
 
 

Websites gemeenten slecht toegankelijk

Informatie van gemeenten slecht vindbaar op website

Door ruim 45% van gebruikers van websites van de 6 grootste gemeenten wordt niet gevonden wat de bezoeker zoekt. De bezoekers verdwalen vaak in de menustructuur, waardoor veel foute keuzes worden gemaakt. Een en ander is gebleken uit een analyse van 2510 zoekopdrachten door adviesbureau NetMarketing.

Van de zes grote gemeenten scoort Den Haag het slechtst: in slechts 54% van de gevallen wisten bezoekers uiteindelijk de weg te vinden. Rotterdam scoort het beste met 64%.

Frustratie

''Het effect van de slecht functioneerde menu's is dat het bezoek van de sites veel lager wordt en dat bezoekers gefrusteerd raken in hun zoekgedrag'', meent Ronald Verschueren van NetMarketing.

Dat leidt volgens hem tot een terughoudend klikgedrag, minder herhaalbezoeken en een verminderd vertrouwen in de gemeentelijke site. Verschueren vindt dat de burgers niet goed worden bediend en dat eventuele mogelijke kostenbesparingen met internet worden misgelopen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1142
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
nederlandse gemeenten, website gemeente, gemeentelijke informatie