Volg ons via
 
 
 

Zomertijd vanaf zaterdag / zondag

Het is weer tijd om over te schakelen op de zomertijd

In het weekend schakelen we in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 maart 's 2020, nachts om 02.00 uur weer over op de zomertijd. Dat is dus weer een uurtje korter slapen. Voordeel van de zomertijd is dat je dan 's avonds na de maaltijd buiten nog lekker actief bezig kunt zijn.

Toch hebben heel veel mensen ieder jaar weer veel problemen met het overschakelen naar de zomertijd. Al met al duurt het wel een week voordat je lichaam zich ook aan de tijd heeft aangepast. Uit cijfers blijkt eveneens dat na de overschakeling op de zomertijd, er meer verkeersongelukken plaatsvinden en dat ook het aantal hartinfarcten stijgt. Met name ouderen, zieken en kinderen hebben er vaak veel last van.

Voorkom problemen door de volgende tips:

Raadzaam is om nu alvast op een vaste tijd te gaan slapen

Ga vanaf vrijdag t/m zondag een half uurtje eerder naar bed. Op vrijdag en zaterdag voorafgaand aan de zomertijd, sta je 's morgens een half uur eerder op dan je eigenlijk van plan was.

Zondagmorgen is de zomertijd ingegaan. Sta een uur eerder op dan je gewend was.Het komend weekend is er geen tijd voor een middagdutje. Blijf actief bezig.

Zorg dat het behoorlijk donker is in de slaapkamer.Neem 's avonds niet of weinig koffie en alcohol en zeker geen slaaptabletten.

De zomertijd loopt door tot het weekend van 24/25 oktober 2020


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2323
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wintertijd, tijdverschil, zomertijd, klok vooruit, waarom zomertijd, zomertijd wintertijd