Volg ons via
 
 
 

Op een gezonde manier een paar jaartjes ouder worden

Voeding is erg belangrijk ook als je al aardig op leeftijd bent.

Graag willen we allemaal op een gezonde manier een paar jaartjes ouder worden en als het kan de verouderingsverschijnselen zien te voorkomen. Wat kunnen we zelf doen?

Voeding is erg belangrijk ook als je al aardig op leeftijd bent. Eet zo gevarieerd mogelijk. Veel ouderen vinden het eten niet meer zo belangrijk en lopen daardoor de nodige voedingsstoffen mis. Gezondheidsproblemen en psychologische stoornissen zijn het gevolg.

Blijf dagelijks in beweging om spierzwakte, spierstijfheid en botverlies te voorkomen. Het lichaam fit houden kan al door gewoon de trap te nemen, in de tuin werken, of creatief bezig te zijn. Blijf je van alles ondernemen dan kan dat ook allerlei ziekten als diabetes en zelfs kanker voorkomen.

Blijf altijd nieuwsgierig. Het is een goede manier om de hersenen in conditie te houden. Kruiswoordpuzzels, lezen, schrijven en spelletjes zijn allemaal goede vormen van hersengymnastiek. Ook kun je je aansluiten bij een toneelvereniging, naar de radio luisteren en eens wat vaker een bioscoopje pakken.

Vecht tegen afzondering en eenzaamheid. Kontakt onderhouden met de familie, buren en kennissen is erg belangrijk of sluit je aan bij een vereniging of doe vrijwilligerswerk.

Doet zich een probleem voor, zoek dan hulp en ga geen medelijden opwekken. Blijf optimistisch en zie de toekomst met vertrouwen tegemoet, ook als je de negentig bent gepasseerd.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2075
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
verouderingsverschijnselen, gezond oud worden, gezond leven, mooi oud worden,