Volg ons via
 
 
 

Vocht vasthouden

Vocht vasthouden | Beperk het gebruik van zout.

Vocht vasthouden in voeten en onderbenen komt meestal voor bij warm weer. Als u met de vinger op benen of enkels drukt, komt er een kuiltje in, dat niet direct verdwijnt. Vooral vrouwen met spataderen op de benen kunnen last hebben van deze klacht.

Het onvoldoende terugstromen van het bloed uit de benen richting het hart kan een oorzaak zijn. Het is belangrijk dat een arts de oorzaak vaststelt.

Voorkomen en behandelen

Uitwendig valt te denken aan zweetkuren (sauna), maar dan alleen onder controle van een arts! Milder werken droge of vochtige zoutkompressen op de aangedane lichaamsdelen, baden in zee, kruidenzitbaden (met guldenroede en hooibloemen), afgewisseld met vochtig/warme kompressen op de nierstreek.

Voedingsadvies

Wees in elk geval matig met zout, want door zout houdt uw lichaam extra vocht vast. Breng gerechten liever op smaak met kruiden en specerijen. Van de keuken- of tuinkruiden komen vooral selderij, mierikswortel en peterselie in aanmerking. Ook kruidenthee van guldenroede, rozenbottels, berkenblad, jeneverbes of peterselie is aan te raden. Al deze kruiden werken vochtafdrijvend.

Homeopatische geneesmiddelen

A.Vogel Solidago complex

Te gebruiken wanneer een verhoogde urine-uitscheiding gewenst is. Guldenroede (Solidago virgaurea) werkt vochtafdrijvend, ondersteunt een goede werking van nieren en blaas en zorgt voor een goede vochthuishouding.

Bron: AVogel.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 17640
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
vocht vasthouden, vocht in voeten, symptomen spataderen, zout en bloeddruk, vochthuishouding