Volg ons via
 
 
 

Rust komt rugpijn niet ten goede

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Zeven op de tien Belgen hebben eens in hun leven weleens last van rugpijn. De helft van hen heeft binnen twee jaar opnieuw last van rugpijn. Een verkeerde aanpak van rugpijn leidt in veel gevallen tot het ontstaan van chronische pijn, klachten en langdurige beperkingen.

Bij rugpijn wordt ten onrechte vaak gedacht dat dit wordt veroorzaakt door problemen met de wervelkolom, maar in bijna alle gevallen gaat het om mechanische rugpijn. Spieren, gewrichtsbanden of gewrichten van de rug bewegen niet voldoende of niet op de juiste manier met rugpijn tot gevolg.

Hoewel men er altijd vanuit ging dat iemand met rugpijn maar een tijdje rust moest nemen blijkt het tegendeel waar. Om rugpijn te verhelpen zijn goede spierversterkende oefeningen nodig, ergotherapie en zonodig de rugschool. Bij een simpele mechanische rugpijn zal een paracetamol ook zijn werk goed doen. Belangrijk is om de dagelijkse activiteiten zoveel mogelijk te hervatten, desnoods op een iets lager tempo.

Langdurige rustperiodes leiden vaak tot chronische rugpijn en de patiënt zal dan nog langer uitgeschakeld zijn. Om ook in de toekomst rugpijn te voorkomen zijn de spierversterkende oefeningen van groot belang.

Bron: gezondheid.be

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2183
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
rugklachten, spierpijn, gewrichtsbanden, pijn in rug